Vår vision

Balsam för själen...

Här är lugnt och fridfullt, platsen har tidigare även kallats Fridshammar. Vare sig du sover här en natt, deltar i Grön rehabilitering eller kommer hit för festligheter vill vi att du ska känna det – en stunds balsam för själen. Naturen och vingslagen från förr hjälper oss att stanna upp en aning, lugna andningen, låta stressen rinna iväg med älven. Vi vill erbjuda en plats där människor mår bra, helt enkelt!

Boende, rekreation och fest
i herrgårdsmiljö med anor från sent 1600-tal

Fredshammars herrgård ligger lantligt och naturskönt en mil från Orsa centrum. Från slutet av 1600-talet och 200 år framåt var här ett järnbruk där det bla tillverkades spikar, lieblad och kälkmedar. Här har människor arbetat, slitit, fötts och dött. Men också vilat, skrattat, älskat och njutit. 

Idag erbjuder vi boende, rekreation och fest i samma miljö och till och med samma byggnader. De 350 år gamla arbetarbostäderna i timmer, “Långkatekesen” och “Mästersmeden”, står kvar på samma plats som då och tjänar sedan 70 år tillbaka som semesterboende/ vandrarhem.
 
Vi som blev nya ägare till herrgården i december-20 ser fram emot att förvalta denna plats på ett sätt som hedrar dem som bott och verkat här före oss.